Chemtec
NIEUW: Nano-Antislip nu ook in kleur leverbaar!

Na de succesvolle introductie van Nano-Antslip in maart 2008 en na de uitzending Nederland Bouwt van RTL7 
is er ca. 100.000 m2 vloeroppervlak behandeld met Nano-Antislip. Met name bedrijfsvloeren, trappenhuizen, entrees, parkeergarages, sauna's en badkamers zijn succesvol behandeld met Nano-Antislip.

Volgens onderzoek van Consument en Veiligheid vallen er jaarlijks in Nederland ca. 24000 slachtoffers als gevolg van gladde veeal natte vloeren.

Nano-Antislip is een permanent transparant twee- componentenvloercoating met extreme antislipeigenschappen op basis van chemische nanotechnologie en aan te brengen in één laag.
Door deze chemische samenstelling is toepassing mogelijk op alle voorkomende gesloten ondergronden als: Beton, natuursteen, tegels, hout en Linoleum etc.
De toepassingsgebieden zijn dan ook breed, zoals : Zwembaden, houten bruggen, kantoren, supermarkten, bedrijfskeukens, scholen en ga zo maar door. 

 

Nano-Antislip is gecertificeerd conform DIN51097 en 51130 (antislipeigenschappen).
Tevens voldoet Nano-Antislip aan eisen inzake HACCP en ARBO (met betrekking tot stroefheid en reinigbaarheid).

Door verdere ontwikkeling van onze afdeling R&D is Nano-Antislip per ingang van heden ook leverbaar in alle meest voorkomende RAL en NCS kleuren.
Om zowel de gewenste kleur als de antislipeigenschappen te verkrijgen is één laag Nano-Antislip normaliter afdoende. Door deze applicatie wordt veel tijd en product bespaard!

KLEUR EN ANTISLIP IN ÉÉN LAAG en de volgende dag is uw vloer weer beloopbaar !

Chemtec Chemicals B.V.
info@chemtec.nl
januari 2009

Autoproducent Ford heeft Gevelprotect Nederland B.V. opdracht gegeven om de gevels van de productiehallen (opgetrokken uit gele handvormsteen) te reinigen en conserveren.

Gezien de zware milieueisen die Ford hanteert op zijn terreinen is besloten na vele proefzettingen
de ondergrond te reinigen met het product Prochemko Murodex ZR. Murodex ZR is een zwak zure gevelreiniger
op basis van ammoniumbi-fluoride.

De Ph- waarde is ca. 4/5. Door zijn pasteusiteit werd tijdens de applicatie geen product gemorst. Na een inwerktijd van ca 3 uur werd de behandelde ondergrond zorgvuldig en onder gepaste druk met heet water afgespoten.

  Chemtec PlusProject! Ford te Genk

Project:             Ford te Genk (België)
Opdrachtgever: Ford Genk
Applicateur:     Gevelprotect Nederland B.V. te Breda
Ondergrond:    Gele handvorm baksteen


Tijdens deze applicatie werden constant Ph-metingen verricht alvorens het spoelwater werd geloosd. Tijdens deze metingen werden Ph-waarden gemeten tussen de 7 en 8.

N
a bovengenoemde werkzaamheden is het voegwerk gecontroleerd op beschadigen en daarna is het geheel
gehydrofobeerd met Chemtec Prevosil Speciaal GB. Prevosil Speciaal GB is een hydrofobeercrème op basis van silanen en siloxanen gedispergeerd in water.
De applicatie werd uitgevoerd door middel van de rolmethode waardoor geen product werd gemorst in het milieu.

Drie weken na beëindiging van deze werkzaamheden is het product met de buis van Karsten getest
en goed bevonden voor een garantie van 10 zonder afbouw.
Chemtec Chemicals B.V.
info@chemtec.nl

januari 2009

Methyleenchloride verbod voor Europa. Ons antwoord is RAPP! De gezondheidscommissie van het Europees Parlement heeft besloten tot een verbod op het gebruik van methyleenchloride (dichloormethaan).

Methyleenchloride wordt gebruikt in verfafbijtmiddelen en lijmoplossers, deze chemische verbinding is het werkzame bestanddeel in verfafbijtmiddel en zorgt voor het snel blisteren en oplossen van oude verflagen en lijmresten.

De stof is sinds lange tijd verdacht van veroorzaken van gezondheidschadelijke effecten en is zelfs verdacht kankerverwekkend. Door deze eigenschappen heeft de Gezondheidscommissie van het Europees Parlement besloten tot het verbieden van het gebruik in zowel producten voor de professionele gebruiker en consumenten (DHZ).

De lobby gevoerd door de VVVF en het Fosag om tot een ontheffing te komen voor gebruik in voor de professionele gebruiker bestemde middelen stuit op grote weerstand bij de landelijke vakorganisaties en bij de Europese vakbondsorganisatie ETUC en zal ook waarschijnlijk niet toegepast worden.

 
Het gebruik van methyleenchloride is onlangs in Duitsland verboden, terwijl in Zweden, Denemarken en Oostenrijk al geruime tijd een verbod op toepassing geldt.
Het is zeer waarschijnlijk dat in de EEG een algeheel verbod op toepassing ingaat op 1 januari van 2010.

Chemtec Chemicals B.V. is al geruime tijd bezig met onderzoek en ontwikkeling van een voldoende snelwerkende methyleenchloride-vrije afbijt en is zover dat in februari 2009 een nieuwe afbijt, RAPP genaamd, op de markt wordt gebracht die snel werkt en op de meeste gebruikte verfsoorten, zelfs op oude meestal problematische Epoxy en Polyurethaan verven.

Jaap Man
jman@chemtec.nl 
januari 2009
  Nieuwsbrief gemist?

Indien u een van onze nieuwsbrieven heeft gemist klik hier

Chemtec Chemicals bv Breevaartstraat 71 3044 AG Rotterdam T 010 41 209 74 E info@chemtec.nl
Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan op onderstaande link om u af te melden.
%%URL%%