Chemtec
Witte uitslag op voegwerk!

Witte uitbloei bij droging van vers voegwerk ontstaat doordat de in het mortelwater opgeloste stoffen aan het oppervlak van de voeg terecht kunnen komen. Dit kan met name gebeuren als de droging langzaam plaatsvindt, bijvoorbeeld door een hoge luchtvochtigheid of een hoger vochtgehalte van het metselwerk. (zie 1) Bij betere droogomstandigheden kan het verdampingsfront in het materiaal liggen. De stoffen worden dan in het materiaal afgezet en er ontstaat geen uitbloei (zie 2).

Calcium-Guard® is een additief dat wordt toegevoegd aan cementgebonden voeg- en metselmortels ter voorkoming c.q. sterke vermindering van vrije kalkuitbloei. Deze uitbloei ontstaat wanneer aanwezige vrije kalk door vochttransport het oppervlak van het metselwerk kan bereiken. De vrije kalk reageert met CO² uit de lucht (carbonatatie). Er ontstaat calciumcarbonaat en deze kenmerkt zich door zijn witte uitslag op de ondergrond. 

 

 

  Nieuw! Sardex Green & Sardex Green Gel

Mocht voeg – en metselwerk toch wit zijn uitgeslagen zijn door witte uitbloei, veroorzaakt door vrije kalk heeft Chemtec Chemicals B.V. een range van producten in zijn assortiment welke genoemde uitbloei snel en efficiënt verwijderen.

Nieuw in ons assortiment zijn de producten Sardex Green en Sardex Green Gel. Beide producten zijn vrij van zoutzuur en door zijn unieke samenstelling veilig voor de meest voorkomende ondergronden.
Ook hebben beide producten geen etsende werking op metalen en glas waardoor afplakken van omliggende oppervlakken overbodig is.

December 2008

Berry van Leeuwen
berry@chemtec.nl

Chemtec PlusProject! Weense tramstellen

Het bestuur van regio Utrecht heeft vanuit Wenen een aantal tramwagons opgekocht die uit de jaren 70 dateren.
In Oostenrijk hebben deze trams jaren het beeld bepaald in de grote steden. Om de grote toeloop van passagiers tijdens de spitsuren te kunnen blijven vervoeren, heeft Connexxion vanaf januari 2009 de beschikking gekregen over deze nostalgische wagons.
De lak van de Weense tramstellen waren door de tand des tijds sterk verweerd en moesten nodig opgefrist worden, zonder de originele laklaag te verwijderen.

Voor deze uitdaging werd Chemtec Chemicals B.V. ingeschakeld om een geschikte conservering aan te bieden. Deze moest tevens bestand zijn tegen bekladdingen, aantasting door ijzeroxides en roet afkomstig van de spoorrails. Een hele opgave dus.
Uiteindelijk koos men na uivoerig testen voor Nano-Coatex Shield.

Deze revolutionaire antigraffiti coating wordt door middel van een zeer dunne laag aangebracht. De firma De Ladder uit Utrecht had de eer het project uit te voeren. Zij verzorgen tevens de wekelijkse reiniging van alle tramstellen van Connexxion.
De eerste wagons voorzien van Nano-Coatex Shield zullen vanaf januari 2009 het straatbeeld tijdens de spitsuren in Utrecht en Nieuwegein het beeld bepalen.

December 2008

Michel van der Meulen
michel@chemtec.nl

 

Project        : Weense tramstellen van Connexxion         
Appilicateur: De ladder te Utrecht
Ondergrond: Polyurethaancoating

Nano-AntiSlip is een duurzaam antislipsysteem voor die ondergronden waarvan de esthetica weinig of niet wordt beïnvloed.

 
Chemtec Chemicals bv Breevaartstraat 71 3044 AG Rotterdam T 010 41 209 74 E info@chemtec.nl
Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan op onderstaande link om u af te melden.
%%URL%%