Producten
Productgroep - 4000
Hydrofobering

Vocht, afkomstig van regen, kan worden vermeden of sterk worden gereduceerd door de gevel te hydrofoberen, dat wil zeggen het materiaal zodanig te behandelen, dat het geen enkele affiniteit met water vertoont. De reden dat bepaalde stoffen wel of geen water aantrekken, ligt aan de molecuulopbouw van zowel het water als van de desbetreffende stof. Het watermolecuul heeft een positieve en negatieve molecuulzijde (dipool). Alle stoffen, die dit eveneens zo hebben, trekken water aan. Alle stoffen met polaire moleculen zijn hydrofiel. Hiertoe behoren de silicaten, carbonaten en andere zouten, zuren, logen, etc. De stoffen die geen water aantrekken maar juist afstoten, heten hydrofoob.
Typische hydrofobe materialen zijn alle metalen, olie, paraffine en polymeren, zoals polyethyleen, polypropyleen etc.

Prevosil Speciaal RE - NIEUW - (artikelcode 4070RE) Een kleurloze hydrofobeermiddel op basis van een oligomeer siloxaan opgelost in een reukarme aliphatische koolwaterstof. Speciaal ontwikkeld om poreuze bouwstoffen te beschermen tegen vochtdoorslag. Prevosil Speciaal RE heeft een groot penetratievermogen ern is zeer duurzaam. Prevosil Speciaal RE voorkomt c.q. vermindert zoutuitbloeiingen, vorstschade, kalkuitwassingen, schimmels, mos- algaangroe en erosie. Waterdampdoorlaatbaar en geschikt voor baksteen (metselwerk), kalkzandsteen, natuursteen minerale ondergronden etc.

10 jaar garantie.

Prevosil® AS (artikelcode 4025) Prevosil® AS is een gebruiksklare steenversteviger plus hydrofobeermiddel op basis van siloxanen/polymeren/acrylaten. Geschikt voor baksteen (metselwerk), kalkzandsteen, natuursteen, en minerale mortelen.

10 jaar garantie.

Prevosil® CE (artikelcode 4080) Prevosil® CE is een 1-componentige kleurloze steenverharder die de minerale structuren van verweerde bouwstoffen hersteld. Door zijn groot penetratievermogen zal het door de verweerde bouwstoffen opgenomen worden. En aldaar het door erosie uitgeloogde natuurlijk bindmiddel vervangen zonder optische aspecten nadelig te beïnvloeden. Toepasbaar op alle minerale, poreuze bouwstoffen.

Prevosil® Speciaal Alcohol (artikelcode 4020A) Een hydrofoberingsmiddel op basis van een oligomeer siloxaan opgelost in alcohol.
Speciaal voor het impregneren van minerale ondergronden.
Prevosil® Speciaal GB (artikelcode 4045) Prevosil® Speciaal GB is een pasteus watergedragen (milieuvriendelijk) hydrofobeermiddel speciaal ontwikkeld voor het hydrofoberen van minerale ondergronden. Door zijn hoge viscositeit is een lange contacttijd mogelijk waardoor een hoge indringdiepte wordt gehaald. Het product is tevens toepasbaar op vers voegwerk. Door zijn viscositeit is het verticaal en horizontaal toe te passen.

10 jaar garantie.

Prevosil® Speciaal PL (artikelcode 4030PL) Een milieuvriendelijk op waterbasis hydrofobeermiddel speciaal ontwikkeld voor het impregneren van minerale ondergronden. Omdat het middel watergedragen is en geen solvents (milieuvriendelijk) bevat is het uitermate veilig om mee te werken, zelfs bij hoge temperaturen. 
Geschikt voor alle poreuze minerale ondergronden. 

10 jaar garantie.

Prevosil® Speciaal Reukarm (artikelcode 4020RK) Prevosil® Speciaal Reukarm is een hydrofobeermiddel op basis van een oligomeer siloxaan opgelost in een reukarme aliphatische koolwaterstof. Speciaal voor het impregneren en beschermen tegen vochtinslag van poreuze minerale ondergronden.

10 jaar garantie.

Prevosil® Speciaal WB (artikelcode 4030) Een milieuvriendelijk op waterbasis hydrofobeermiddel speciaal ontwikkeld voor het impregneren van minerale ondergronden. Omdat het middel watergedragen is en geen solvents (milieuvriendelijk) bevat is het uitermate veilig om mee te werken, zelfs bij hoge temperaturen. 
Geschikt voor alle poreuze minerale ondergronden.

10 jaar garantie.

Chemtec

Productgroep 1000
Aluminium & Kunststofreiniging/bescherming

Productgroep 2000
Gevelreiniging

Productgroep 3000
Algemene Reiniging & Onderhoud

Productgroep 4000
Hydrofobering

Productgroep 5000
Graffitiverwijderaars/Anti-graffiti Coatingsystemen

Productgroep 8000
Hulpmaterialen

Productgroep 9000
Specialties

Productgroep 11000
Sto-nex