Producten
Productgroep - 2000
Gevelreiniging

Reiniging en bescherming van gevels gebeurt over het algemeen omwille van de levensduurverlenging van het bouwwerk en om esthetische redenen. Nieuwe gevels worden gereinigd voordat het gebouw wordt opgeleverd; oudere gevels omdat vervuiling, zoutuitbloeiïngen, alg- en mosgroei en dergelijke tot schade hebben geleid of gaan leiden. Uit een onderzoek van Prof. Ir. P.C. Krijger is gebleken, dat van bekende bouwschadegevallen 40% vocht als oorzaak heeft. Het tegengaan van vocht in de gevelconstructie, bijvoorbeeld door hydrofobering, behoort tot één van de
belangrijkste beschermingsmethoden.

(artikelcode )
Cementex (artikelcode 20010) Cementex is een sterk zure reiniger geschikt om kalk- en cementresten te verwijderen van diverse ondergronden. Tevens toepasbaar als etsmiddel voor gladde cementgebonden vloeren e.d. en als ontkalker van leidingen en ketels.

Gevex (artikelcode 20030) Gevex is een zeer sterk werkende, dun vloeibare, zure gevelreiniger op basis van anorganische zuren.
Gevex MV (artikelcode 20050) Gevex MV is een zeer sterk werkende, dun vloeibare, zure gevelreiniger op basis van anorganische zuren en oppervlakte-actieve stoffen.
Monumentique Pasta C (artikelcode 20460) Monumentique Pasta C is een speciale reinigingspasta op basis van het dinatriumzout van EDTA-hydraat (Ethyleen Diamine Tetra-Azijnzuur) en is colloïdaal.
Murodex Bio - NIEUW - (artikelcode 20450)
Murodex Bio is een watergedragen gevelreiniger, op basis van speciale enzymen en bacterie culturen, met een hoog vuil oplossend vermogen. Speciaal geschikt voor zuur- en base-vrij reinigen van minerale bouwmaterialen. Murodex Bio is milieu- en gebruiker vriendelijk en economisch in gebruik. Tevens werkzaam bij lagere temperaturen. Bevat geen sterke zuren of alkaliën en is veilig voor schilderwerk, kunststoffen en glas.

Murodex MV (artikelcode 20470) Murodex MV is een enigzins lobbige gevelreiniger op basis van organische zuren en oppervlakte actieve stoffen. Geschikt om lichte corrosie, straat- en stadsvuil, aanslag van uitlaatgassen, industriële vervuilingen van geschilderd geanodiseerd aluminium alsmede roestvaststaal te verwijderen. Het bevat geen bijtende stoffen of schuurmiddelen, tast glas en verfwerk niet aan en is biologisch afbreekbaar.

Murodex ZR (artikelcode 20480) Murodex ZR is een krachtig werkende, pasteuze, mildzure gevelreiniger op basis van anorganische zuren, oppervlakte-actieve stoffen en verdikkingsmiddelen.
Sardex (artikelcode 20510) Sardex is een sterk zure, dun vloeibare reiniger op basis van geïnhibiteerde anorganische zuren. Voor het reinigen van minerale- zuurvaste oppervlakken zonder dat het metaal rubber, glas en dergelijke aantast. Geschikt voor het verwijderen van atmosferische vervuiling, roest, algen, mossen, zoutuitbloeiingen en brand- en roestschade van betonsteen en beton. Ook toepasbaar voor de verwijdering van kalkaanslag in douches, toiletten, sauna's plus aanslag van tegels.

Sardex Forte (artikelcode 20520) Sardex Forte is een zeer sterk geconcentreerde, dun vloeibare, zure reiniger op basis van geïnhibiteerde anorganische zuren. Geschikt het verwijderen van klak, roest en koolstof van beton. Ook toepasbaar voor het ontkalken van leidingen, reinigen van betonnen oppervlakken met brand- en roestschade. Tevens verwijdert het cementsluiers e.d.

Sardex Green (artikelcode 20570) Sardex Green is een sterk geconcentreerde, dun vloeibare, zure reiniger op basis van gemodificeerde
anorganische zuren. Biologisch afbreekbaar.
Sardex Green Gel (artikelcode 20580) Sardex Green Gel is een gebruiksklare lichtpasteuze zure reiniger op basis van gemodificeerde anorganische
zuren. Biologisch afbreekbaar.
Wendro (artikelcode 20560) Wendro is een uiterst krachtige, pasteuze, sterk alkalische gevelreiniger op basis van loog, oppervlakte-actieve stoffen, speciale reinigingsversterkers, verdampingsvertragers en plantaardige verdikkingsmiddelen. Wendro is zeer geschikt voor de reiniging van zuurgevoelige minerale ondergronden, zoals metselwerk, beton en natuursteen. Verwijdert atmosferische aanslag, patina, verf, olie e.d.
Het is vrij van chloorkoolwaterstoffen en biologisch afbreekbaar.

Prochemko

Productgroep 1000
Aluminium & Kunststofreiniging/bescherming

Productgroep 2000
Gevelreiniging

Productgroep 3000
Algemene Reiniging en Onderhoud

Productgroep 4000
Hydrofobering

Productgroep 5000
Graffitiverwijderaars/Anti-graffiti Coatingsystemen

Productgroep 8000
Hulpmaterialen

Productgroep 9000
Specialties